Wat is een EPC

  

Contactgegevens


Tel: 0468/17.61.77


Mail: info@all-epc.be

Web: www.all-epc.be


Bedrijven centrum:

Hoogeindeken 7D

9170 St-Gillis-Waas


DSM wonen bvba   Erkenning: EP09949

BTW: 0543.564.442


EPC

Immo sint-niklaas


by all-epc

wat is een epc

contact all-epc

FAQ’s epc

 keuring aanvragen

kostprijs


Site map

Wat is een EPC

Kostprijs EPC

EPC

Elektriciteitskeuring

Elektriciteitskeuring

EPC aanvragen

EPC aanvragen

Makelaar of Notaris

Contact All epc

links

EPC FAQ's

Wat is het EPC

Wat te doen

Toepassingsgebied

Energiedeskundige

Opmaak EPC

Controles EPC

EPC & EAP

Nieuwsbrieven

Meer controles

Op tijd

één jaar EPC

Handhaving EPC

Bekendheid EPC

Opleiding EPC

Beroepseer EPC'er

VEA logo

Epact software

Brochure EPC

Zware fouten

Bewijsstukken

Oriëntatie

Beschermd volume

Verliesoppervlakken

U-waarden

Ruimteverwarming

Warm water

Aanbevelingen


All epc > wat is een energieprestatiecertificaat EPC  > Kostprijs EPC  > EPC aanvragen > EPC FAQ’s

<< EPC FAQ’s                                                     Volgende >>


Wat is het EPC energie prestatie certificaat

Vanaf 1 november 2008 is het EPC verplicht bij woningen, appartementen, ... die te koop worden aangeboden. Voor woningen, appartementen, ... die te huur worden aangeboden moet sinds 1 januari 2009 een EPC opgemaakt worden. Potentiële kopers of huurders krijgen met het EPC een idee van de energiezuinigheid van de woning en bovendien krijgen ze een aantal vrijblijvende adviezen om de energieprestatie van het gebouw te verbeteren. Verkopers en verhuurders kunnen met het EPC de energiezuinige kenmerken van hun woning in de verf zetten.


Het EPC legt op zich geen eisen op

Het energieprestatiecertificaat legt op zich geen eisen op aan het gebouw, maar informeert de potentiële kopers of huurders over de energetische kwaliteit van het gebouw door aan het gebouw een energetische score (kengetal) toe te kennen. Deze score wordt berekend op basis van de eigenschappen van het gebouw, zoals de gebruikte materialen en de isolatiewaarden van muren en dak, ramen en deuren, en de installaties voor verwarming en warm water.


Wat betekent het kengetal van een EPC

Het kengetal wordt uitgedrukt in kWh/m² en drukt uit wat het berekende jaarverbruik is ten opzichte van de bruikbare vloeroppervlakte van de woning. Bij de berekening wordt geen rekening gehouden met het verbruikersgedrag of de gezinssamenstelling van de (vorige) bewoners. Dit kengetal zal dus vaak niet overeenstemmen met de gegevens die u bijvoorbeeld op uw elektriciteitsfactuur vindt.

Het kengetal wordt op een kleurenbalk (van groen naar rood) gepositioneerd ten opzicht van geldende referentiewaarden. Een woning die zich in de groene zone bevindt, scoort dus goed op vlak van energie. Een woning in de rode zone zal energieverslindend zijn. Aan de hand van het energieprestatiecertificaat kunnen kopers en huurders verschillende woningen met elkaar vergelijken, op gebied van het (berekend) energieverbruik.


Het EPC attest is meer dan enkel een score

Naast deze 'score' bevat het energieprestatiecertificaat ook een reeks energiebesparende aanbevelingen. Deze aanbevelingen zijn niet verplicht maar bieden de koper of huurder nuttige informatie over mogelijke energiebesparende investeringen.

Verder staan nog een aantal administratieve gegevens, zoals gegevens van de energiedeskundige, informatie over premies, ... vermeld op het EPC.


Hoe ziet zo een energiecertificaat er uit ?

Klik hier om het ontwerp van het EPC bij verkoop en verhuur van woongebouwen te bekijken (pdf-document, 300 kB).


Het ministerieel besluit dat onder meer de vorm en inhoud van het energieprestatiecertificaat bij verkoop en verhuur bepaalt (pdf, 506kB) werd 27 juni gepubliceerd in het Belgisch staatsblad.


Zuinig omspringen met energie spaart het milieu én bespaart op onze energiefactuur. Onder meer door een goede isolatie, een energiezuinige verwarmingsinstallatie en het vervangen van enkel glas van ramen door isolerende beglazing kunnen in Vlaamse woningen vaak nog aanzienlijke energiebesparingen gerealiseerd worden. Bepaalde energiezuinige investeringen komen bovendien in aanmerking voor een subsidie of een premie.Bron: vlaams energie agentschap(www.energiesparen.be)<< EPC FAQ’s                                                     Volgende >>


FAQ | energieprestatiecertificaat epc, elektriciteitskeuringen, tankkeuringen